Van traditionele duizendpoot naar coöperatieve specialist

De open deur is hier al menig keer ingetrapt hier: de traditionele functie van secretaresse staat onder druk. Technologische vernieuwingen, veranderende arbeidsverhoudingen en economische ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat de secretaresse haar meerwaarde voor een organisatie moet herdefiniëren om er zeker van te zijn succes te genereren of vast te houden. Maar hoe dan?

Volgens Management Support-deskundige Annemarie de Martines moet de secretaresse anno 2012 zich dan ook twee vragen stellen:
1) Welke talenten en welke toegevoegde waarde heb ik mijn organisatie te bieden?
2)  Wat heb ik van mijn organisatie nodig om dit optimaal te realiseren?

Het in kaart brengen van de voor jou specifieke talenten en capaciteiten is van belang, omdat je in het huidige klimaat niet gebaat bent bij het wegwerken van je onvolkomenheden, maar juist bij het in de etalage zetten van je sterke kanten. Volgens De Martines bestaat het in een wereld die zo snel en gecompliceerd is gewoonweg niet meer om alles te kunnen. Specialisatie op een bepaald terrein (HRM, marketing, communicatie, juridisch en medisch, etc.) is daarmee essentieel in het vaststellen van je marktwaarde.

http://www.linnartz.nl/opleidingen/beroepsopleiding-secretaresse-basisdiploma-53.htmlEn wat heb je van je organisatie nodig om optimaal te kunnen functioneren als specialistische secretaresse? In het huidige Nieuwe Werken worden samenwerkingsrelaties gekenmerkt door openheid, gelijkwaardigheid en steun. Of zoals De Martines het omschrijft: het besef dat je elkaar nodig hebt en het alleen niet (meer) redt. Vanuit dit gedachtegoed laat je weten welke begeleiding je nodig hebt in je verdere ontwikkeling en waarom. Vind dus je toegevoegde waarde en spring daar op in!

(Gebaseerd op http://www.helloassistant.nl/cms/wp-content/uploads/2012/03/Nieuwsbrief-maart-2012.pdf)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s